Wednesday, April 15, 2009

Yang Berbogel (YB) Kekal Selaku Adun Bukit Lanjan

Pakatan Rakyat (PR) Kerajaan negeri Selangor memutuskan untuk mengekalkan jawatan Elizabeth Wong sebagai exco kerajaan negeri dan ADUN Bukit Lanjan. Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim berkata, Elizabeth Wong menjadi mangsa kekejaman individu yang ingin menjatuhkannya. Oleh itu, beliau menyerahkan urusan ini ke pihak mahkamah dan ia tidak ada kaitan dengan jawatan yang disandang Eli.

Nampaknya Parti Keadilan Rakyat (PKR) bersikap terbuka dalam hal ini. Parti yang sentiasa menuduh pemimpin UMNO dan BN mempunyai moral yang rendah, telah mengangkat semula seorang wanita bernama Eli ini bersama barisan 'Kabinet Selangor'.

Kepada sesiapa yang mebaca artikel ini, tepuk dada, tanya hati. Dihina UMNO dan BN seperti bapak ayam dan pelacur, tetapi diangkat pula Elizabeth ini.

Siapa yang mengangkat pemimpin yang moral sebenarnya? UMNO atau PKR? BN atau PR?

6 comments:

Medan Info Kita said...

sama samalah kita ulas kisah ADUN Bkt terLANJANg

kalaulah gbr2 yg tersebar gbr adun BN gerentilah akan berbondong bondong gurka upahan anwar nak demo, berarak desak letak jwtn setuju tak..??

baca & komen posting saya di http://medan-info-kita.blogspot.com

Ir Gullit said...

tahu tak per... PR lagi teruk drp yahudi... org bogel pun nak mempertahankan... tak der maruah nye manusia...

pemuda RB said...

YANG PASTI PR MEMANG TAKDAK MARUAH, KALAU KETUANYA PENJUBOQ APA SALAH PENGIKUT DIA PELACOQ, IBARAT BAPAK KENCING BERDIRI, ANAK KENCING BERLARI, DISAMBUT DENGAN TAKBIR OLEH PAS.

amk said...

hahahhaha.....korang tau ker istilah bogel ni?terselak kain kira bogel ker?tu lah umno haram jadah,terselak kain dikatakan bogel..apa punyer bengap tahap pemikiran korng ni?????aku rase korang byk makan rasuah KJ tu yg bodoh/lembap tahap cipan.....apa ceriter trengganu....bila nak jatuhkan MB cap ayam korang?hahahhaha perlis lg satu.....tu pun product cap ayam juga ker????hahahahha....klu pemimpin atas cap ayam...korang pemuda umno kira anak ayam lah...hahahahhaha.Nak ajak melayu bersatu konon....pemimpin sendiri bergaduh sampai nak berbunuh,tu yg dok menyalak melayu bersatu!!!!?????hahahaha umno umpama ketam mengajar anak berjalan,tu lah yg korang tau...org tumpu kan memerintah negeri,menjaga kebajikan rakyat...tp umno dok sibuk bergaduh rebut jawatan,musuh sana musuh sini,satu malaysia dah tau!!!!lg satu.'one malaysia' tu PR dah lama amalkan...mcm xder idea lak...asyik cilok slogan org jer....kan senang korang buat "one melayu umno only and forever...."hahahahha....

Jasin BoboY said...

:) kalau gambar bogel berposing senyum tersipu-sipu... itu apa kejadahnya.. 29 keping lak tu.. boleh antar gambar kat majalah penthouse... ADUN BUKIT terLANJANg... Man TOPPP... makin laris gambar adun PKR... simpan budget utk PRU akan datang... baikk punyer besnes...

PPUBJ said...

to amk.....ko org nie dh xder keje lain ker...
asyik nk jaga tepi kain org jer ker...
Yb eli tu masih di selangor sbb MB selangor senang nk guna dia nanti stock buang air mani :D